Descoperă orașul

Cazinoul

Este una dintre primele clădiri ridicate la Constanța, la scurt timp dupa ce orașul a iesit de sub administrarea Imperiului Otoman și nu s-a mai numit Kustenge. Clădirea Cazinoului reprezintă un monument arhitectural unic în țară și în străinătatea și este emblema orașului Constanța.

Portul Tomis

Este parte integrantă a orașului Constanța, fiind o prelungire a falezei Cazinoului, prin intermediul căreia se realizează o trecere frumoasă către plaja Modern. Accesul în port se face ușor atât cu mijloace auto, cât și pietonal. Prin amplasamentul și infrastructura existentă, Portul Tomis oferă un potențial ridicat de valorificare a turismului nautic, activități sportive și de agrement, constituind un adăpost pentru ambarcațiunile sportive cu vele. Capacitatea portului permite organizarea unei game largi de activități sportive, ca de exemplu regate, care se desfasoară pe durata mai multor zile.

Centrul Vechi

Este un cartier din Constanța, învecinat cu cartierul Victoria. Este denumit și Centrul Istoric, deoarece în acest cartier este concentrată toată istoria antică a orașului.

Telegondola Mamaia

O altă atracție a litoralului, pentru turiștii de toate vârstele. De la înălțimea telegondolei puteți admira Constanța, stațiunea Mamaia, lacul Siutghiol și Marea Neagră. Vă puteți îmbarca din două stații, prima aflată în zona Perla Mamaia, iar cea de-a doua în zona Cazino Mamaia. Timp de 8 minute veți pluti deasupra stațiunii Mamaia, la o înalțime maximă de 50 de metri. Lungimea totală a traseului străbătut de telegondolă este de 2 kilometri. Gradul maxim de siguranță este garantat de echipamentele de ultimă generație și în conformitate cu standardele internaționale.

Delfinariu

Inaugurat la 1 iunie 1972, constituie primul muzeu de acest fel din țară și, la acea dată, din sud-estul Europei. În amfiteatrul cu piscină și în bazinul acoperit, se organizează demonstrații cu delfini, lei de mare și pinguini. Delfinii Chen Chen și Ni-Ni sunt noile vedete ale Delfinariului constănțean, aduse tocmai din China.

Microrezervație

MICROREZERVATIA din cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii este un loc unic in Constanta. Inaugurata in anul 1985, Microrezervatia se intinde pe o suprafata de cca 6 ha din care 2 ha reprezinta luciu de apa cu vegetatie specifica. Acest obiectiv a fost creat din ideea de a oferi vizitatorilor o imagine cat mai completa asupra naturii dobrogene.
Patrimoniul muzeului cuprinde avifauna acvatica (pelicani, lebede, rate si gaste salbatice), avifauna terestra (pauni si fazani) si mamifere (mufloni, cerbi lopatari si caprioare), care se regasesc in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si Rezervatia Negureni. Mare parte din aceste exemplare sunt monumente ale naturii si specii rare cu o reprezentare tot mai redusa in stare libera.

Planetariu

Ca o fereastră deschisă permanent spre cer, Planetariul din Constanta este precum un “far” la malul Mării Negre. Vino impreuna cu copiii ca sa admiri stele, planete, meteori, galaxii si alte corpuri ceresti. Parte a Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii, Planetariul din Constanta te invita intr-o calatorie de initiere in tainele ascunse ale boltei ceresti.

Planetariul a luat fiinta in 1969, anul in care omul a pasit pentru prima data pe Luna, la intersectia Bulevardului Mamaia cu Strada Soveja, aproape de intrarea sudica in statiunea Mamaia.

Satul de Vacanță

Este un loc popular printre turiștii care își petrec concediul în stațiunea Mamaia. Amenajat în sudul stațiunii, între lacurile Tăbăcărie și Siutghiol, acest loc este ideal pentru persoanele aflate în căutarea distracției și veseliei.

Aqua Magic

“Aqua Magic este cel mai modern parc acvatic de pe litoralul Mării Negre”, ce se întinde pe o suprafață de 27200 mp (2,7 hectare) și include tobogane, piscine pentru adulți și copii, căderi de apă, bazine, restaurante, baruri, fast-food-uri și magazine de suveniruri.

Acvariul Constanţa

Prima secţie a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, amplasat la malul mării pe faleza Cazinoului, în imediata vecinătate a acestuia, este şi primul acvariu public din România şi a fost inaugurat la 1 mai 1958.
Clădirea care îl adăposteşte, construită la începutul sec. XX, a trebuit reamenajată în totalitate, ea având, până în anii 1950, altă destinaţie.
Acvariul constănţean a rămas cea mai mare instituţie de acest gen din ţară, deşi ulterior şi alte muzee de ştiinţe ale naturii au înfiinţat secţii cu acelaşi profil.

Insula Ovidiu

Este situată în mijlocul Lacului Siutghiol. În jurul acestui petic de pământ au fost țesute numeroase legende – se spune de exemplu că pe ea a compus poetul latin Ovidiu, în timpul exilului său în Tomis, lucru puțin probabil și care nu s-a dovedit până acum. În prezent, pe insulă se poate ajunge cu vaporașul sau cu șalupa. Vă asteaptă o plimbare scurtă și lină pe lac până la insulă unde este amenajat un complex turistic care oferă și locuri de cazare, dar mai ales un restarant rustic unde se servesc în principal preparate din pește. Bineînțeles, nu lipsește muzica. Insula Ovidiu este un loc plin de verdeață, în mijlocul apei care nu trebuie ratat.

500 m până la plajă

7 km până la Centrul Vechi /Cazino

2 minute până la Delfinariu, Microrezervație

2 minute până la Aqua Magic

2 minute până la Telegondolă

3.2 km până la City Park Mall

3.7 km până la Vivo Mall

6.4 km până la gara Constanța

22 km până la Aeroportul M. Kogălniceanu

35.2 km până la Aerodromul Tuzla

Verifica disponibilitatea

1 Camera , 1 Adult , 0 Copii
Camere
Adulti
Copii
Rezervă acum0
Nu ai adăugat nicio cameră la rezervare
Continuă pe site
Rezerva